betaniacluj.ro

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Acasa Copii Articole copii Tabara 2010

Tabara 2010

Anul acesta am avut tabara cu copii bisericii in muntii Apuseni in localitatea Valea Verde. (Vezi poze)

Tabara organizata de biserica noastra pentru copiii fratilor si a surorilor si nu numai, a fost un real succes si pentru asta multumesc Domnului, fiind constienta ca fara El nu am fi realizat absolut nimic. Sincer marturisesc ca inaintea plecarii, eram nelinistita, nestiind ce ma asteapta acolo, cum va fi, cum ne vom descurca cu atatia copiii deodata? Am vazut totul ca o mare provocare.Am luat Biblia si am citit si am dat peste un cuvant care zice astfel, parafrazez "nu va ingrijorati de nimic caci El poarta de grija". Am stat in rugaciune si din acele momente ingrijorarea si nelinistea au disparut facand loc bucuriei si pacii. Cea mai interesanta chestie a fost deschiderea copiilor fata de noi, tinerii. Nu ne considerau neaparat liderii lor, ci si prietenii lor, constientizand aici ca trebuia sa avem un comportament adecvat si un limbaj pe masura. Copiii sunt foarte receptivi la a invata lucruri noi, am observat asta in domeniul in care m-am implicat, si anume, muzica. Au fost foarte deschisi la ceea ce a insemnat nou, observand in acelasi timp cum nu doar cei ce proveneau din familii de pocaiti erau captivati ci si cei care au venit intr-un astfel de mediu pentru prima data. Pe langa toate acestea, am observat de cata afectiune, dragoste si atentie are nevoie fiecare copil in parte. Aceste lucruri facandu-ma constienta si mai mult de nevoile fiecarui copil si de ceea ce trebuia eu sa daruiesc acelor copiii si la ceea ce eram chemata sa fac.
Bineinteles ca au fost tot felu de momente in care ca tineri am fost nevoiti sa ne impunem, parandu-ni-se la inceput ciudat dar mai apoi invatand intr-adevar ce inseamna o responsabilitate adevarata.
O astfel de experienta m-a invatat multe, cum ar fi, o acordare de atentie mai accentuata celor care vad ca au nevoie, dragoste mai multa, rabdare,slujire, prietenie, deschidere, gata de ascultare si mai ales lucrul cel mai important cu care m-am ales este dorinta si mai mare de a lucra cu copiii pentru Domnul, stiind ca daca sadim exact ce trebuie in copiii, ei vor putea fii mai apoi adolescenti si tineri seriosi si gata sa slujeasca biserica si mai ales pe Creatorul si Mantuitorul lor.

 

Copiii

Ce a insemnat aceasta tabara pentru tine?

-  A insemnat mult. Acesti oameni m-au ajutat sa-mi deschid ochii.
-  Inchinare si timp de distractii
-  Excursie cu Dumnezeu
-  Schimbare


-  Distractie pe cinste
-  Portita prin care am putut sa ies din plictiseala de acasa
-  Prilej de a invata mai multe despre Dumnezeu
-  Experienta placuta mai ales ca mi-am facut multi prieteni
-  Saptamana in care am invatat din Cuvantul Domnului

Ce ti-a placut cel mai mult in aceasta tabara?

-  Rabdarea liderilor, cantecele, primirea calduroasa si nu in ultimul rand, drumetiile
-  Biscuitii de la focul de tabara
-  Lectiile, crafturile si excursiile
-  Lucrul manual si prieteniile
-  Drumetiile
-  Jocurile
-  Totul, dar in special focul de tabara
-  Momentele de lauda si inchinare
-  Mancarea
-  Seara talentelor si focul de tabara

Care este lucrul cel mai de pret pe care l-ai invatat si cum crezi ca te va ajuta in viitor?

-  Am invatat ca Dumnezeu  iubeste pe toate lumea sic red ca acest lucru ma poate ajuta sa Il aleg pe El ca Domn.
-  Ca am putut sa interactionez cu copiii sis a nu imi fie rusine sa-mi arat talentul. Pe viitor voi fi o persoana mai deschisa.
-  Un lucru pe care l-am invatat este ca trebuie sa ma incred in Domnul cu toate problemele mele sis a fiu sigura ca El ma poate ajuta.
-  Bunatatea si credinciosia lui David. Cu el ca exemplu pot deveni o persoana mai buna.
-  Am invatat ca este mult mai usor decat pare sa-I cer ajutorul lui Dumnezeu. O sa-I cer ajutorul de cate ori am nevoie.
-  Am invatat ca Dumnezeu nu se uita la ce se uita omul, ci EL se uita la inima. O sa incerc sa fac si eu asta.
-  Am invatat ca toti suntem pretiosi in ochii Lui. Ma poate ajuta in viitor cand o sa ma simt nepretios.
-  Am descoperit din lectii ca este foarte important sa am o inima curate sis a stii sa dai o a doua sansa.
-  Am invatat ca toti avem prêt in ochii Domnului.
-  Am invatat cantecele. O sa ma ajute sa fiu mai ascultatoare.
-  Mi-am facut multi prietenii sic red ca prieteniile pe care le-am legat o sa ma ajute in viitor in diferite probleme.
-  Am invatat sa-L pretuiesc mai mult pe Dumnezeu.
-  Am invatat ca trebuie sa-ti iubesti parintii.

 

Liderii

Ce a insemnat aceasta tabara pentru tine?

-  A fost un vis devenit realitate. Am avut ocazia sa am grija de copii, lucru care imi place, si am simtit cum Domnul ne iubeste pe toti. Am simtit zilnic prezenta Domnului.
-  Noua experienta prin care am invatat despre lucrarea cu copiii mai mici. Jocul cu copiii nu-I o joaca!
-  Un test… cu mine insumi. Mi-am testat abilitatile si aptitudinile.
-  Am invatat sa fiu mai responsabila.
-  Un timp de bucurie si pace in mijlocul naturii, de mult imi doream asta! O oportunitate de slujire, un timp printre niste copii super… fara calculator, TV sau altele.
-  Mi-a adus multa bucurie, partasie… un loc de crestere spirituala.

Ce ti-a placut cel mai mult in aceasta tabara?

-  Timpul pe care l-am putut petrece alaturi de prieteni si copii.
-  Atmosfera plina de dragoste. De altfel totul.
-  Copiii, peisajul, mancarea, programul…
-  Mi-a placut ca am invatat ca si noi putem face o schimbare in viata altor oameni.
-  Mi-a placut sa vad zimbete in fiecare zip e fata copiilor. Mi-a placut sa vad ca prin lucrarea pe care am facut-o i-am facut fericiti.
-  Mi-a placut locul unde a fost. Mi-au placut copilasii si ceilalti lideri, cat si straduinta pe care au depus-o toti.

Care este lucrul cel mai de pret pe care l-ai invatat si cum crezi ca te va ajuta in viitor?

-  Am invatat ca Domnul ne iubeste pe toti indifferent de varsta. In ochii Lui suntem toti egali. Am invatat sa am prieteni adevarati si ca pot sa fiu mai draguta cu cei din jur. Am invata sa Il iubesc pe Dumnezeu mai mult decat orice.
-  Am invatat cum sa ma impun in fata lor ca sa capat respect si in acelasi timp sa am pret in ochii lor. Ma poate ajuta in viitor cand voi avea si eu la randul meu copii.
-  Am invatat ca cel mai bun mod prin care poti face o schimbare in viata altora e prin exemplul propiu. In viitor voi fi mai atenta cum ma voi comporta in preajma altora.
-  Dragostea cucereste inimi in ciuda diferentelor.
-  Din toate taberele de copii in care am fost aceasta a fost cea mai faina: atmosfera super, copiii super, cred ca si eu am venit cu o alta atitudine fata de alta data. Am observant ca slujirea cu ceilalti te ajuta sa te maturizezi mult mai mult.
-  Dragostea dobandita prin Isus. Am invatat sa fiu mai darnica , mai atenta cu cei din jur.
-  Am invatat sa am incredere ca totul va fi bine si sa am rabdare

Alte impresii din tabara:

- Timpul petrecut la Valea Verde a fost un timp castigat as spune eu din mai multe motive:
- Am putut sa vedem minunatiile create de Dumnezeu pentru noi, nealterate de progres J,
- A fost un timp special pus deoparte timp in care am salvat copii din fata televizorului si le-am intrerupt educatia nociva pe care o primesc constant de la copii de la bloc oferindu-le invataturi sanatoase, folositoare pentru viata din Cuvantul Lui Dumnezeu.
- Ne-am bucurat de Dumnezeu in mijlocul naturii, am vizitat sateni si am descoperit ca ne aduce bucurie sa ii binecuvantam pe altii si ca vrem sa fim o binecuvantare pentru Romania.
- Activitatile au fost super:
- drumetiile au fost foarte speciale (afinele care erau numai "colea" delicioase si oamenii din catun ne-au coplesit cu       dragostea si darnicia lor)
- focul de tabara a fost senzational si nalbele foarte delicioase yammy =p~
- seara talentelor a fost o ocazie sa descoperim, sa ne bucuram de  talentele pe care Dumnezeu le-a pus in noi si sa ne incurajam.
- activitatile zilnice: lectiile, crafturile, lauda Domnului, inchinarea, mancatul, adunatul si spaltul vaselor au fost facute cu multa bucurie si entuziasm
- Pentru mine personal a fost o saptamana neasteptat de frumoasa, am vazut ca atunci cand mergi gata sa slujesti fara sa ai asteptari sau pretenti esti cel mai implinit si lipsit de frustrari.
- M-am bucurat enorm de mult de copii, si m-au surprins ca au fost asa cuminti;Am observat ca atunci cand  investesti mult din timpul tau in ei lucrul acesta ii afecteaza in bine...si desi stiam ca sunt valorosi am avut ocazia sa le vad valoarea.
- Mi-a adus multa bucurie si avant sa vad restul liderilor foarte implicati si gata sa slujeasca, mi s-a parut super sa pot sa lucrez cot la cot cu astfel de oameni.

 

Comments  

 
0 #1 Sabrina Monday, 15 May 2017
Outstanding quest there. What happened after? Thanks!

My webpage :: diabetic shoes (http://annamariefron.blogas.lt: http://annamariefron.blogas.lt/non-surgical-hammer-toe-repair-7.html)
Quote
 

FORM_HEADER


FORM_CAPTCHA
FORM_CAPTCHA_REFRESHGoogle+